billboard-LP-AkzoNobel.png

AkzoNobel wil graag haar klanten beter kunnen adviseren over de beste coating voor de juiste omstandigheden. Het team ging aan de slag met de ontwikkeling van de machine learning app Akzo Corrosion, om ervoor te zorgen dat de metingen in de toekomst steeds nauwkeuriger worden.

De AkzoNobel machine learning app: Akzo Corrosion

Chemie- en coatingsgigant AkzoNobel ontwikkelt – onder andere – coatings om stalen constructies te beschermen tegen corrosie. Maar corrosie treedt niet overal even snel op. Het corrosieniveau is afhankelijk van verschillende stoffen in de atmosfeer, waaronder waterstof en sulfaat. Elk corrosieniveau vraagt om een andere bescherming.

AkzoNobel wil graag haar klanten beter kunnen adviseren over de beste coating voor de juiste omstandigheden. De crew van de #RunLiveTruck ging aan de slag met de ontwikkeling van een machine learning applicatie, om ervoor te zorgen dat de metingen in de toekomst steeds nauwkeuriger worden.

Op basis van bestaande data - de risicofactoren die corrosie veroorzaken en de gegevens van de 18 testlocaties die AkzoNobel gebruikt om corrosieniveaus te meten – is een machine learning formule gegenereerd. Met deze formule kan het corrosieniveau van andere locaties worden berekend en ontstaan er dus nieuwe inzichten. Zo wordt de applicatie, en dus ook de output, steeds verrijkt met nieuwe databronnen en is AkzoNobel steeds beter in staat op advies op maat te geven.

AkzoNobel-app.png

Video

Innovatie bij AkzoNobel in de Run Live Truck op locatie. Bekijk de video!

Van marketingafdeling tot coatings sector: machine learning biedt overal meerwaarde

Door: Jan-Theodoor Wiltschek

Machine learning is al lang geen science fiction meer. Vandaag de dag wordt machine learning op veel meer gebieden ingezet: zoals bij consumentenmarketing om te komen tot een ‘persoonlijk’ productadvies, maar ook op het gebied van planning en optimalisatie zoals bijvoorbeeld in je navigatiesysteem. Hoog tijd dus om een paar aansprekende voorbeelden te presenteren.

Infographic

Machine learning in de chemische sector

Bekijk de resultaten van de Run Live Truck case bij AkzoNobel in deze infographic.

 

RunLiveTruck-AkzoNobel-SAP-infographic.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter