billboard-saprun-app.jpg

In onze zitcultuur is fit worden een noodzaak. Gelukkig helpt technologie sporten aantrekkelijker te maken: gebruikers krijgen direct inzicht in hun resultaten en voortgang. Deze week werd in de Run Live Truck gewerkt aan de RUNSAP app waarmee de data van verschillende wearable trackers uitgelezen kan worden.

RUNSAP app: voor hardlopers en fans

Er zijn veel apps en devices op de markt waarmee hardlopers kunnen zien waar, hoe lang en hoe hard ze hebben gelopen. Ook houden veel van deze trackers hartslaggegevens, de gemiddelde calorieverbranding en andere inzichtelijke data bij. Ideaal als je alleen traint. Maar hoe doe je het als je in teamverband loopt en iedereen een andere tracker gebruikt? Bijvoorbeeld bij een sponsorloop.

Om inzicht te krijgen in de individuele data van hardlopers in een team, ontwikkelde de #RunLiveTruck crew een nieuwe versie van de RUNSAP app. Deze app leest de data van een groot aantal trackers en geeft ook fans op afstand inzicht in de vorderingen van het team.

Begin juni werd de app gebruikt tijdens de Roparun en tijdens het Run Like Never Before event bij SAP Nederland.

aws-RUNSAP-app-ipad.png

Video

Werken aan Innovatie op de Amazon Web Services Tranformation day.

Data en sport: een winnend team

Door: Jan Theodoor Wiltschek

We krijgen steeds meer inzicht in de gevaren van onze ‘zitcultuur.’ En dus zorgen veel mensen dat ze een paar keer per week actief bezig zijn met sport.. Dankzij draagbare, trendy technologie als wearables en trackers krijgen sporters direct terugkoppeling op hun prestatie. Dit werkt voor veel mensen stimulerend, vooral wanneer ze de gegevens kunnen delen met medehardlopers via sociale netwerken zoals Facebook of Strava.

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.