billboard-LP-dura-vermeer-2.jpg

Hoe stimuleer je burgers om hun afval beter te scheiden en verhoog je het gemak van afvalverwerking voor gemeenten? De crew van de #RunLiveTruck werkte aan een slimme afvalzuil en aan de app Fleur die inwoners feedback geeft op hun afvalscheidingsgedrag.

Fleur

Burgers met persuasive technology bewust maken van hun afvalscheidingsgedrag en zorgen dat ze beter hun afval scheiden. Dat wil Dura Vermeer bereiken met Fleur, een applicatie die gekoppeld is aan een slimme afvalzuil. Een camera in de zuil meet wat burgers weggooien en geeft dat door aan de app. Die laat real-time zien hoeveel afval iemand produceert en hoe hoog het scheidingspercentage is. De app is een gamechanger op het gebied van afvalscheiding en duurzaamheid.

Dankzij de app krijgen burgers direct inzicht in hun afvalscheidingsgedrag en bovendien geeft de app feedback hoe het beter kan. ‘’Op het moment dat de stimulans persoonlijk wordt, willen inwoners actiever bijdragen aan het milieu. Het zet echt aan tot een verandering van gedrag”, vertelt Ruben Verbaan van Dura Vermeer. Hij is trots op het resultaat. “De ontwikkelaars van The Next View en SAP hebben ons niet alleen geholpen aan een goed werkend prototype, ze hebben Fleur ook de juiste look and feel gegeven. Het oogt fris en aantrekkelijk en de naam, die fleurt je ook op!”

fleur-dura-vermeer-afvalscheiden.png

Video

Bekijk hoe Dura Vermeer met een app en een slimme afvalzuil burgers wil stimuleren hun afval beter te scheiden.

Een duurzamere wereld: een beetje van jezelf en een beetje technologische innovatie

Door: Frank Basten

Internet of Things (IoT): een ideaal hulpmiddel om te checken hoe duurzaam je leeft. Slimme thermostaten maken je bewust van je energieverbruik en met een handige app meet je precies hoeveel aardgas je verbruikt. Ook het scheiden van je afval draagt bij aan een betere wereld. Maar wanneer weet je of je dat goed doet? In deze blog vertel ik je hoe technologie ook dáár een handje bij kan helpen.

Infographic

Hoe groen ben jij? Actiever bijdragen aan duurzaamheid dankzij technologische innovatie

RunLiveTruck-DuraVermeer-SAP-infographic.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter