billboard-LP-coop.jpg

Coop schakelde de hulp van de Run Live Truck in. De supermarktorganisatie wil graag meer real-time inzicht in data en beter inspelen op de behoeften van de klant. Dat resulteerde in niet één, maar twee apps!

Traceerbaar transport & Instore Analytics App

Om bestaansrecht binnen de retail te behouden, is het belangrijk innovatief te zijn. Supermarktorganisatie Coop wil graag efficiënter werken en haar klanten blijven verrassen. Voor Coop zijn daarom in de #RunLiveTruck twee apps ontwikkeld.

De app ‘Traceerbaar transport’ voor de winkelmanager geeft real-time inzicht in het transport: waar bevindt de vrachtwagen zich, op welke afstand en hoe lang duurt het nog voordat deze bij de winkel is. Vanuit de app wordt automatisch een alert naar de winkelmanager gegeven, vijf minuten voordat de vrachtwagen bij het filiaal arriveert. Hierdoor kan de winkelmanager gericht plannen en staan er nooit vulploegers niets te doen, wanneer het transport bijvoorbeeld te laat op plaats van bestemming is. Daarnaast ziet de winkelmanager precies welke producten zich in de vrachtwagen bevinden, waardoor manco’s voorkomen kunnen worden.

De ‘Instore Analytics App’ richt zich op personalisatie richting klanten. Hier wordt een koppeling gemaakt tussen interne en externe data. Een camera in de winkel geeft inzicht in de real-time winkelroute van de klant. Hierdoor kan geanalyseerd worden hoeveel traffic er naar het schap gegenereerd wordt en kunnen gerichte verbeteringsacties worden opgesteld.

coop-Instore-analytics-app.jpg

Video

De voordelen van innovatieve oplossingen bij Coop.

Een betere winkelervaring begint bij interne efficiëntie

Door: Frank Basten

De retail heeft het zwaar. Hoe overleef je in deze branche? Door innovatief in te spelen op de behoeften van je consument. Interne operationele efficiëntie is daarbij van belang. Want daarmee kun je extern winnen…

Infographic

Traceerbaar transport & Instore Analytics App

Bekijk de resultaten van de Run Live Truck case bij Coop in deze infographic.

RunLiveTruck-innovatie-Coop-SAP-infographic.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter