billboard-LP-itsmylife.jpg

Its My Life™ wil de gemiddelde zittijd van een volwassen Nederlander van 8,7 uur per dag reduceren naar minder dan 4 uur per dag. Hoe? Door een fitplan-applicatie voor werkend Nederland te maken! Dat betekent met kleine stapjes grote veranderingen teweegbrengen op het gebied van beweging.

Zitten is het nieuwe roken

We weten allemaal dat weinig bewegen ongezond is. Toch zitten we gemiddeld zo’n 8,7 uur per dag. Het is bewezen dat na 30 minuten stilzitten je lichaam in de shut down modus terecht komt. Onze bloedsomloop wordt trager, suikers worden moeilijker afgevoerd en vetten eerder opgeslagen… We noemen ‘zitten’ niet voor niets ‘het nieuwe roken’.

 Het hoeft echter niet zo moeilijk te zijn: met kleine stapjes zetten we al grote stappen richting verandering. Met de Its My Life™ app wordt met Internet of Things – en dus met data – duidelijk hoe je direct, op de werkvloer, jouw fysieke en mentale gezondheid kunt verbeteren. De app geeft bijvoorbeeld aan dat je meer stappen moet zetten en dat een kopje koffie halen daarvoor al voldoende is. Met jouw hoeveelheid aan stappen verzamel je ‘fitcoins’ en kun je deelnemen aan challenges. Behaal je zo’n challenge, dan mag je rewards uitkiezen. Wat dacht je van een gratis, gezonde salade van de bedrijfskantine of een workshop ‘stressvermindering’? Alles met het oog op het verbeteren van jouw gezondheid!

iphone-itsmylife.png

Video

Bekijk hoe de Its My Life™ app helpt bij het meer in beweging komen en het verbeteren van de gezondheid!

Fitcoins, challenges en rewards: gamification bij het verbeteren van je gezondheid


Door: Kenny van Sleuwen

Nederlandse werknemers brengen gemiddeld 8,7 uur per dag door. Dit verhoogt de kans op ziektes en een burn-out. Technologie en gamification spelen een cruciale rol bij het verminderen van deze risico’s én het verbeteren van je gezondheid…

Infographic

Hoe kan ik met de Its My Life™ app mijn gezondheid verbeteren?

RunLiveTruck-ItsMyLife-SAP-infographic.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter