billboard-LP-flevoziekehnhuis.png

Het Flevoziekenhuis schakelde de hulp van de crew in de Run Live Truck in: hoe kunnen we behandeldata sneller en efficiënter digitaal verwerken? Met de doelgroep CVA-patiënten als trial. Dat resulteerde in de ‘DICA kwaliteitsapp CVA’!

DICA kwaliteitsapp CVA

Digitalisering van tijdrovende, administratieve werkprocessen staat ook bij het Flevoziekenhuis op de prioriteitenagenda. Voor de kwaliteitsregistratie van CVA-patiënten (patiënten met een herseninfarct, hersenbloeding of TIA), dient aan de eisen van het Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA) te worden voldaan. Helaas kost het documenteren van deze gegevens veel administratietijd, doordat er veel handmatig moet worden ingevoerd. Ook staat veel informatie versnipperd opgeslagen.

In de Run Live Truck werkten we aan een DICA kwaliteitsapp CVA. Deze app maakt het verzamelen en in de gaten houden van real-time gegevens van CVA-patiënten gemakkelijker. Op één dashboard zijn alle gegevens te zien en de papieren documenten zijn verleden tijd. Daarnaast worden de gegevens automatisch geinterfacet naar het DICA-systeem en heeft het ziekenhuis beter inzicht in haar score op kwaliteitsindicatoren. Rood is bijsturen en groen is positief! Gegevens analyseren gaat sneller en verbeteringen zijn gemakkelijker door te voeren. 

DICA-kwaliteitsapp-CVA.png

Video

Digitaliseren binnen het Flevoziekenhuis in de SAP Run Live Truck.

Digitalisering binnen de zorg: administratie vs. aandacht

Door: Jan Theodoor Wiltschek

De zorgsector vraagt om steeds meer efficiëntie van het werkproces. Digitalisering speelt hierbij een cruciale rol. In dit blog spreken we met het Flevoziekenhuis over de toegevoegde waarde van deze digitalisering binnen de zorg.

Infographic

DICA kwaliteitsapp CVA

Bekijk de resultaten van de Run Live Truck case bij het Flevoziekenhuis in deze infographic.

RunLiveTruck-Flevoziekenhuis-SAP-infographic.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter