RLT-billboard-LP-overheidsinstelling.png

Een overheidsinstantie trok aan de bel bij het team van de Run Live Truck. De hulpvraag: hoe kunnen we onze gigantische dataset van 50-100 GB sneller uploaden en in één helder overzicht weergeven? Via een geografisch dashboard natuurlijk!

Geografisch dashboard

De overheid beheert informatie over het gehele leidingennetwerk in Nederland. Via informatie van diverse netwerkbeheerders weet zij precies te vertellen welke kabel, leiding en buis, waar in de grond ligt. Dit resulteert in een gigantisch grote dataset (50-100 GB) aan informatie over de ligging van kabels en leidingen van alle distributienetwerkoperators. Het uploaden van deze datasets kost ontzettend veel tijd, vaak tot wel 24 uur per dataset. Daarnaast is deze data voor de aannemers, die verantwoordelijk zijn voor de graafwerkzaamheden in Nederland, niet helder – en niet real-time – inzichtelijk. Hierdoor ontstaat jaarlijks voor zo’n € 26.000.000,- aan schade.

De crew werkte daarom aan een geografisch overzicht van deze data. In één helder overzicht kunnen de aannemers en netwerkbeheerders nu zien welke kabel, leiding of buis op welke plek ligt. Ook is het verschil met de oude situatie inzichtelijk, waardoor goedkeuring gemakkelijker is.
De uploadsnelheid is versneld met wel 15x, waardoor een gigantische winst is behaald! Hierdoor kan data beter en sneller worden geanalyseerd.

app-op-scherm.png

Video

Hoe ziet een week in de  Run Live Truck eruit? En waarom is het belangrijk voor overheidsinstanties om big data processen te vereenvoudigen? Je krijgt antwoord op beide vragen in deze video.

Infographic

Geografisch dashboard

Bekijk de resultaten van de Run Live Truck case: Infographic - Big Data bij de overheid.

RunLiveTruck-geografische-data-SAP-infographic.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter