billboard-LP-ProRail.png

ProRail is continu bezig het spooronderhoud op ’s werelds drukste spoor te optimaliseren. In de #RunLiveTruck werd in een week tijd een dashboard ontwikkeld waarmee spoorligging nauwkeurig in de gaten gehouden wordt.

Het TRUCQ dashboard

Met het Train Remote sensing Under Complex Queries (TRUCQ) dashboard monitort ProRail grondverzakkingen aan de hand van satellietbeelden en laserimages. Op deze manier worden verzakkingspatronen zichtbaar en kan er snel worden ingegrepen als een verzakking een probleem voor het spoor vormt of onverwacht sneller gaat.

Deze innovatieve oplossing vermindert overlast voor reizigers en vergroot het reiscomfort (een treinreis op een vlakker spoor is prettiger). Bovendien is het voordeliger om vaker kleinschalig onderhoud te plannen en het is beter voor de levensduur van het spoor. Met TRUCQ zet ProRail een grote stap richting preventief onderhoud.

ProRail-het-TRUCQ-dashboard.png

Video

Nauwkeurige data-analyses helpen ProRail bij het verbeteren van spooronderhoud

Hoe data immense verkeersstromen stuurt

Door: Jan Theodoor Wiltschek

De verkeersdruk neemt overal toe. Meer mensen, meer welvaart: het zorgt voor veel drukte en in sommige gevallen zelfs chaos. Op steeds meer plekken worden daarom slimme oplossingen ingezet om overlast te beperken en verkeersstromen te optimaliseren.

Infographic

Het TRUCQ dashboard

Bekijk de resultaten van de Run Live Truck case bij ProRail in deze infographic.

RunLiveTruck-ProRail-SAP-infographic-RD.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter