billboard-LP.jpg

Ontbossing is de op één na grootste oorzaak van klimaatverandering. Rainforest Connection sloeg de handen ineen met de crew van de #RunLiveTruck om door middel van Machine Learning te kunnen voorspellen waar en wanneer illegale houtkap plaats gaat vinden.

Het regenwoud redden met je oude mobiele telefoon

Hoe voorkom je met een handjevol natuurbeschermers ontbossing in de uitgestrekte en vaak onbegaanbare regenwouden van de wereld? Door gerecyclede telefoons om te bouwen tot Forest Guardians die continu luisteren naar wat er in de jungle gebeurt. Dankzij Machine Learning herkennen ze het geluid van een kettingzaag, maar kunnen ze ook – op basis van het geluid dat dieren maken  voorspellen wanneer illegale houtkap plaats gaat vinden.

Het team van de #RunLiveTruck werkte samen met Conservation Technologist Topher White van Rainforest Connection aan een app waarmee rangers real-time worden gewaarschuwd voor illegale houtkap en ontwikkelde een predictive computermodel. Het algoritme daarvan voorspelt waar, wanneer en hoe groot de kans is dat er illegale houtkap gaat plaatsvinden.

rainforest-connection-app.png

Video

Jezelf vastketenen aan een boom om illegale houtkap te voorkomen? Met de inzet van slimme technologie is dat verleden tijd. Leer in deze video hoe Topher White van de Rainforest Connection het regenwoud wil redden.

Infographic

Bekijk hoe Rainforest Connection met de inzet van oude mobiele telefoons illegale houtkap wil voorkomen en daarmee de opwarming van de aarde wil stoppen.

RunLiveTruck-RainForest-SAP-infographic-1.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter