billboard-LP-interpolis-runlivetruck-sap.jpg

Kop-staartbotsingen vormen 34 procent van alle ernstige verkeersongelukken in Nederland. Het team van de #RunLiveTruck ontwierp samen met Interpolis een prototype van de rijcoach-app die dit soort ongevallen moet voorkomen. Tijdens je rit geeft de rijcoach gesproken feedback op je weggedrag.

De rijcoach

Liefst 80 procent van de kop-staartbotsingen wordt veroorzaakt door een te korte volgtijd. Houd je te weinig afstand en ben je even afgeleid? Dan is de kans op een botsing groot. Je hoeft echt geen Tesla met autopilot-functie te rijden voor een veilige rit. Door gebruik te maken van de standaard functionaliteiten van de mobiele telefoon tovert de rijcoach-app je auto om tot een slim voertuig. De applicatie waarschuwt je direct als je volgafstand tot andere weggebruikers te klein is.

Dankzij Image Recognition kan de rijcoach auto’s en voetgangers onderscheiden van andere objecten. Het gps-systeem bepaalt hoe snel je gaat en door je camera kan de rijcoach de afstand tot je voorganger precies inschatten. De app geeft hierdoor real-time feedback op je rijgedrag. Zo kom jij veilig van A naar B.

kopstaartbotsing-app-interpolis-sap-runlivetruck.png

Video

Ontdek in deze video hoe de rijcoach-app helpt om kop-staartbotsingen te voorkomen.

Kop-staartbotsingen? Die voorkom je met je mobiel!

Door: Frank Basten

 Tijd om het roer – of in dit geval het stuur – om te gooien voor meer veiligheid op de weg. Hoe? Juist mét dat mobieltje. Appen achter het stuur is natuurlijk uit den boze, maar je kunt je mobiel ook op een nuttige manier gebruiken in de auto. Sterker nog, het kan zelfs levens redden.

Infographic

Je hoeft echt geen peperdure zelflerende Tesla aan te schaffen om veilig de weg op te kunnen. De rijcoach-app is er voor iedereen. Bekijk de infographic en leer hoe de applicatie werkt.

RunLiveTruck-Interpolis-SAP-infographic.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter