billboard-waterwatch-crop-disease-alert-app.jpg

In 2050 zijn we met ruim 9,9 miljard mensen. Om die mensen allemaal te kunnen blijven voeden, dient de voedselproductie met 70% toe te nemen. Waterwatch helpt boeren over de gehele wereld om duurzamer te produceren. De organisatie vroeg hulp aan The Next View en de Run Live Truck crew.

De Crop Disease Alert App

De missie van Waterwatch is om de voedselproductie te laten stijgen, door minder water en pesticiden te gebruiken. Zij willen het productieproces van boeren duurzamer maken en hen op een eenvoudige manier inzicht geven in diverse, voor hun toepasselijke, data.

De Run Live Truck crew werkte samen met The Next View vijf dagen aan de Crop Disease Alert App: een app die de boer tot 14 dagen vooruit inzicht geeft in diverse data, om het risico op gewasziektes te beperken. Zo ziet de boer op welke dagen het risico op gewasziektes extra hoog is en wanneer hij daarvoor welke actie het beste kan ondernemen. De app combineert satelliet-, weer- en klimaatdata en biedt zelfs boeren in derdewereldlanden op een toegankelijke manier de kans om hun oogst te beschermen en omzet te verhogen.

Waterwatch is erg tevreden over de manier waarop hun missie om de wereld te verbeteren, in een app tot uiting komt.

waterwatch-crop-disease-alert-app.png

Video

Werken aan innovatie met The Next View in de SAP Run Live Truck.

Zet elke hectare optimaal in met Smart Farming

Door: Ronald Lanjouw, The Next View

Het gebruik van ICT in de foodagro industrie neemt steeds meer toe. Ook in andere delen op de wereld neemt stijgt de toepassing van technologie in landbouw aanzienlijk. Maar wat stelt Smart Farming ons in staat allemaal te bereiken?

Infographic

De Crop Disease Alert App

Bekijk de resultaten van de Run Live Truck case bij Waterwatch in deze infographic.

Infographic-SAP-RunLiveTruck-Waterwatch-SAP-infographic-crop-disease-alert.jpg

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.

 

Twitter

Kijkje in de Truck

Onze scrum master Twan van den Broek geeft een kijkje in het leven in de Run Live Truck.

Videokanaal van Twan