billboard-LP-akzo-volvo-ocean-race.jpg

Team AkzoNobel wordt tijdens de Volvo Ocean Race uitgerust met biometrische sensoren. Zo is het team in staat nóg beter te presteren.

AkzoNobel zeilt met biometrische sensoren in Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race, één van de grootste zeilraces ter wereld, is in volle gang en team AkzoNobel doet weer mee! Naast kennis, kunde en passie gooien de zeilers van het team ook Internet of Things in de strijd.

Team AkzoNobel is namelijk een innovatieve samenwerking met SAP aangegaan. De sporters zijn uitgerust met biometrische sensoren die gekoppeld zijn aan de SAP Leonardo Internet of Things Edge-technologie.

De sensoren meten tijdens de race de conditie van de deelnemers. Die data wordt real-time getoond en geanalyseerd op een dashboard, waardoor het team in staat is haar prestatie te optimaliseren. Tijdens de race!

Fastnet2017__MG_0174.jpg

Video

De #RunLiveTruck deed verschillende locaties van AkzoNobel in Nederland aan om werknemers te laten zien hoe de biometrische sensoren van team AkzoNobel werken. Benieuwd hoe de technologie van SAP het zeilteam helpt tijdens de Volvo Ocean Race? Bekijk hier zelf hoe het werkt:

Betere sportresultaten met biometrische sensoren

Persbericht

Alle zeilers van team AkzoNobel worden tijdens de Volvo Ocean Race uitgerust met biometrische sensoren. Met de real-time data die de sensoren opleveren, is het team in staat tijdens de race nóg beter te presteren.

Eerdere cases

In het voorjaar van 2017 heeft het mobiele innovatielab negen innovatieve prachtcases letterlijk naar de klant toegebracht. Je vindt ze op de cases overzichtspagina.

De crew

Innoveren doe je samen. Deze experts maken het mogelijk om binnen een week een prototype op te leveren.